Dr. Baranyai László, fénykép

Dr. Baranyai László

 

Játékok

jan 23, 21:09, |

 

Erről az oldalról ingyenes logikai játékprogramokat tölthet le. A játékokat C++ nyelven készítettem el Windows rendszerekhez a C++ Builder fejlesztő eszközzel. A bináris program és a forráskód is elérhető. Jelenleg letölthető játékok:

SameGame

A táblajáték lényege, hogy azonos színű területeket leszedve kiürítsük a táblát és minél több pontot gyűjtsünk össze. Az üres helyekre a felette lévők lehullanak, az üres oszlopokra jobbról rácsúsznak a többiek. Csak az utolsó lépés vonható vissza! Három nehézségi fokozata van:

SameGame játék, normál fokozatban
SameGame játék, normál fokozatban

Játék célok

A program memória és tárhely igénye minimális, 2 MB RAM és 4 MB lemezterület. A futtatásához szükséges DLL könyvtárak a programmal letölthetőek.

Program letöltés GitHub oldalról
Futtatható program, Win32 (ZIP) lbaranyai/SameGame/tree/master/bin
C++ Builder forráskód lbaranyai/SameGame/tree/master/src

Amőba (más néven Gomoku)

A táblajáték lényege, hogy legalább 5 szomszédos négyzetet elfoglaljunk egymás mellett azonos színnel. A „gomoku” név állítólag azt jelenti „öt kő”. A játékos zöld „X” és a számítógép piros „O” jellel játszik. Mindig a játékos kezd. A lépések visszavonása nem lehetséges!

Amőba játék képernyőképe
Amőba játék képernyőképe

Játék kilépésig rögzíti a megnyert és elvesztett játszmák számát. Az eredményt a játékos és számítógép jelzések között olvashatjuk. A játékosok értékelhetőek ez alapján és a nyeréshez szükséges idő szerint is.

A program memória és tárhely igénye minimális, 2,5 MB RAM és 4 MB lemezterület. A futtatásához szükséges DLL könyvtárak a programmal letölthetőek.

Program letöltés GitHub oldalról
Futtatható program, Win32 (ZIP) lbaranyai/Gomoku/tree/master/bin
C++ Builder forráskód lbaranyai/Gomoku/tree/master/src

Flip-Flop (forgató)

A játék lényege, hogy a tábla teljes területét beszínezzük. A táblára kattintva a kiválasztott elem és a négy szomszédja megváltoztatja a színét. Az elemek két állapotúak, szürke és zöld színnel jelölve. Alapértelmezetten 4×4 méretű mezővel indul a program. A menüben kiválasztható más méret is: 2×2 és 3×3 könnyűek és 5×5 a haladóknak.

Flip-Flop képernyőképe
Flip-Flop játék képernyőképe

A lépések külön nem vonhatóak vissza, de ugyanarra a mezőre kattintva az előző állapothoz jutunk.

Játék célok

A program memória és tárhely igénye minimális, 1,9 MB RAM és 3,7 MB lemezterület. A futtatásához szükséges DLL könyvtárak a programmal letölthetőek.

Program letöltés GitHub oldalról
Futtatható program, Win32 (ZIP) lbaranyai/FlipFlop/tree/master/bin
C++ Builder forráskód lbaranyai/FlipFlop/tree/master/src